Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
 

Coquillegieten

Vostermans Alu Foundries beschikt over de kennis en ervaring om al uw coquille gietopdrachten naar volle tevredenheid te voltooien. Coquillegieten wordt gebruikt voor het gieten van non-ferro metalen en legeringen. De gietvorm is een permanente vorm die uit twee helften bestaat. Door complete en volledige procesbeheersing kan een compleet en hoogwaardig eindproduct geproduceerd worden.

 

Productieproces

Coquillegieten is als proces bij uitstek geschikt voor gietwerk waar zeer nauwe maat- en giettoleranties vereist zijn. Er wordt gebruik gemaakt van een permanente metalen gietvorm, bestaande uit twee of meer in elkaar passende delen, waarvan de holten overeenkomen met een model van het te gieten voorwerp.

De coquille wordt door diverse verspanende bewerkingen vervaardigd uit gietijzeren blokken. De levensduur van de gietvorm wordt bepaald door de grootte van het product, de vorm en de complexiteit. Voordat tot gieten kan worden overgegaan moeten coatings worden aangebracht. Voor verschillende delen van de coquille worden verschillende soorten coatings gebruikt, om plaatselijk het stollen te stimuleren of af te remmen. Vostermans Alu Foundries levert al vele jaren dergelijk precisie werk.

Vostermans Alu Foundries draagt zorg voor een continue en hoogstaande kwaliteitscontrole gedurende alle fasen van het productieproces.

 

Voordelen van coquillegieten:

  • De beschikbaarheid van een permanente vorm. Dit vermijdt hoge grondstofkosten, zoals bij zandgieten en precisiegietwerk, waar voor elk nieuw gietstuk een nieuwe vorm gemaakt wordt
  • Het gietstuk heeft een goede maatnauwkeurigheid
  • Relatief lage investering in verhouding tot hogedrukgieten
  • Milieuvriendelijke productietechniek

Offerte aanvragen?


Wilt u graag meer informatie over ons gietproces, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)77 389 32 10, of vul het contactformulier in:

 

Neem hier contact op

shaping the future

© All rights reserved. Vostermans Companies is not responsible for inaccurate or incomplete data.
In case of any questions and/or remarks please contact ....