Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
 

Hogedrukgieten

Vostermans Alu Foundries heeft zich gespecialiseerd in het produceren van relatief kleine series aluminium hogedrukspuitgietstukken. Het toegepaste hogedrukgieten is een techniek, waarbij vloeibaar aluminium met hoge snelheid onder druk in een stalen matrijs wordt gespoten. De hogedrukgietmachines, met sluitkrachten tot 1200 ton, zijn uitgerust met elektrische warmhoudovens, giet- en sproeirobots. De matrijzen zijn voorzien van koel- en verwarmingsapparatuur. De grote maatnauwkeurigheid van hogedrukgietwerk maakt in vele gevallen nabewerking overbodig of kan dit tot een minimum beperken. 

 

Productieproces

Hogedrukgieten – ook bekend onder de naam spuitgieten – is een volledig geautomatiseerd proces waarbij het aluminium onder hoge druk in de matrijs gespoten wordt. De spuitgietmachine opent en sluit mechanisch de gietvorm en perst daar het vloeibare aluminium in. Aan het einde van de gietcyclus zal de uitstoot van het gietstuk eveneens machinaal gebeuren.

 

Het spuitgietprocédé staat de vervaardiging van ingewikkelde en dunwandige gietstukken toe. Het geautomatiseerde productieproces in combinatie met de continue kwaliteitscontrole vermindert afwijkingen en nabewerking tot een absoluut minimum.

 

Voordelen van hogedrukgieten

 

  • Hoge nauwkeurigheidgraad ook bij grote series
  • Geen verspanende bewerkingen 
  • Oppervlaktebehandelingen zijn overbodig of minimaal door de gladde oppervlakten
  • Dunwandig, dus gewichtsbesparing met behoud van sterkte 
  • De mogelijkheid om ingewikkelde gietstukken te gieten
  • De mogelijkheid van het ingieten van bussen, pennen, cijfer- en lettertekens en gleuven.

Offerte aanvragen?


Wilt u graag meer informatie over ons gietproces, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)77 389 32 10, of vul het contactformulier in:

 

Neem hier contact op

shaping the future

© All rights reserved. Vostermans Companies is not responsible for inaccurate or incomplete data.
In case of any questions and/or remarks please contact ....