Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
Partnership by creation
 
 

Zandgieten

Het aluminium zandgietprocédé is bij uitstek geschikt voor de productie van enkele stuks tot seriegietwerk. Omdat uitsluitend met natuurlijk vormzand wordt gewerkt, kenmerkt het gietwerk zich door een gladde, strakke uitvoering met een grote maatnauwkeurigheid.

 

Vostermans Alu Foundries beschikt over een zeer geavanceerde vormautomaat: een Seiatsu HPS2 met kastafmetingen van 800x650x250/250mm. Hiermee kunnen zelfs de meest gecompliceerde gietstukken op uiterst efficiënte en doordachte wijze geproduceerd worden. Deze vormtechniek garandeert gietwerk van hoge kwaliteit en reproduceerbaarheid.

 

Daarnaast heeft Vostermans Alu Foundries nog 2 conventionele ruttelpersvormmachines, op deze machines kunnen kasten met de afmetingen 1250x700x250/250mm en 880x880x250/250.

 

Productieproces

Het zandgietproces begint met het vervaardigen van een driedimensionale afdruk uit de holte van een model. Voor de complexere modellen worden kernen in het model gebruikt. Deze modellen en kernen zijn op een kwalitatief hoogwaardige manier vervaardigd, waardoor een compleet en hoogwaardig eindproduct gegarandeerd wordt.

Vervolgens wordt een afdruk in zand van het model gemaakt door twee zandgietkasten tegen elkaar te drukken. Deze afdruk dient als mal tijdens het gietproces. In de mal wordt het metaal gegoten tot eindproduct, waarna het enkel nog een zorgvuldige afwerking krijgt.

Vostermans Alu Foundries draagt zorg voor een continue en hoogstaande kwaliteitscontrole gedurende alle fasen van het productieproces. Deze manier van werken garandeert een hoge mate van kwaliteit, nauwkeurigheid en kostenreductie, terwijl levertijden laag blijven.

 

Voordelen van zandgieten

  • Lage investeringskosten
  • Relatief lage gietkosten
  • Korte levertijden
  • Geschikt voor complexe gietvormen
  • Snel aan te passen gietvorm
  • Geschikt om grotere vormen te gieten

 

Offerte aanvragen?


Wilt u graag meer informatie over ons gietproces, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)77 389 32 10, of vul het contactformulier in:

 

Neem hier contact op

shaping the future

© All rights reserved. Vostermans Companies is not responsible for inaccurate or incomplete data.
In case of any questions and/or remarks please contact ....